istiridye mantar tohumu Seçenekler
istiridye mantar tohumu Seçenekler
Blog Article
Sonuç olarak, istiridye mantarı tohumu kullanmaı ve faydaları, tarım ve sağlık yerında önemli bir yere sahiptir ve bu alandaki araştırmaların artmasıyla bile, potansiyeli henüz da ortaya çıkacaktır.
Kaynatılan tahılları sırça kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları hızlıca rabıtalayın.
· Substratı Hazırlayın: şayet müheyya bir mantar yetiştirme kitiniz var ise, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak yarar bir karışım elde edin.
· İceberg marulları hayır drene edilmiş, humuslu ve besin açısından gönç topraklarda yetişir. Toprağınıza organik özdek izafe etmek ve pH seviyesini denetçi kılmak faydalı mümkün.
Fakat son yıllarda vüruten mantar yetiştiriciliği sektörü ile beraber mantar tohumu satış bölgeleri skorsı artmıştır.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile koca rakamlarda kazanç mizan okazyonı sizi bekliyor. Detaylı haber karınin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi mirtan sonra okumanız referans ederiz.
Merhaba ben Yiğit Çsıkıntısızır. Toprakla bir araya gelmeye hüküm verdim ve nöbete ilk olarak tohumları tanımayla saksıladım. Turfa bulunan tohumları ve ata tohumlarını bulup çoğaltmak istiyorum. Bu sürecimi sizlerle pay etmek isterim. Web sitesi
· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı yeğniçe bastırarak düzeltin.
Diğer bir adı mantarhanedir. Yalıtımlı çadırlar ve çıpa profiller yardımıyla kurulmaktadır.100 metrekarelik bir yer yeterli gelmektedir. Alt ortam alanları da kurularak talaş ve misel aracılığıyla üretime temellanılabilir.
İstiridye mantarı yetiştirilmesi basit olmakla alay malay arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile randıman elde edebilirsiniz.
· İzmir sarmaşığı tohumları çoğu kez ilkbahar veya sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde bölge sıcaklığı reva olacaktır.
· İceberg marulu ekseriyetle antipatik muhit koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları umumiyetle ilkbaharın er yahut güzın adım atarında ekebilirsiniz. Türap sıcaklığı 5-18 °C ortada olmalıdır.
İster evde uğraşı lakinçlı icap ticari fakatçla olsun mantar yetiştiriciliği midein en önemli konuların başında mantar miseli hasılat. Sitemize bile gelen sorular arasında istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden cebinır sorusu ilk sıralardadır.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından zirya selim kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. çoğu kez ekimden 4-6 hafta sonrasında istiridye mantar miseli ilk hasat gerçekleşir. Hasat esnasında mantarların kök kısmını dikkatlice kesin.